Întrebări frecvente

Logarea se face de pe site-ul www.ave-bihor.ro in sectiunea "Log in". Utilizatorul și parola o regasiti în contractele voastre individuale. În caz ca aveți contracte făcute manual, va rugam sa sunati la 0359404848 pentru a primi utilizatorul și parola cu ajutorul colegilor noștri. În următoarele imagini găsiți locația utilizatorului și a parolei, cât și descrierea site-ului.
În prima imagine veți observa de unde puteți extrage utilizatorul și parola de acces
În a doua poza veți observa unde este secțiunea de login pe pagina AVE Bihor
În a treia poza veți observa unde trebuie introduse datele
În a patra poza veți observa pagina utilizatorului, sectiunea de INFO, unde aveti datele dumneavoastra
În a cincea poza veți observa cum arată lista facturile dumneavoastra precum si restul de plata dacă este cazul
În a sasea poza veți observa recipientele arondate cat și datele de colectare ale acestora. În acest caz avem doua puncte de colectare
În a șaptea poza veți observa partea de contact în caz ca doriti sa ne trimiteți un mesaj cat și butonul de logare denumit LOGOUT

Fiecare tip de deșeu se va colecta într-o mașină pe care se va evidenția fracția colectată, sau se vor utiliza mașini cu mai multe fracții, separate în interior. Fracțiile colectate se vor evidenția pe mașinile de colectare.
Fiecare gospodărie va primii un calendar de colectare. Informațiile de pe calendarul de colectare pot fi accesate și pe pagina de internet www.ave-bihor.ro.
Fiecare gospodărie va primii un pliant de conștientizare, privind modul de colectare a deșeurilor generate. Informațiile de pe pliante pot fi accesate și pe pagina de internet www.ave-bihor.ro, dar și prin campaniile de conștientizare în diferite canale media/audio.

URBAN

Pentru exterior: Este un recipient închis cu capac de culoare maro, cu capacitatea de 23 de litri din care se va colecta deșeurile biodegradabile.

Pentru interior un recipient aerisibilă cu capacitate de 10 litri cât și sacoşe/pungi compostabile de 10 litri.

RURAL

În ce voi colecta deșeurile biodegradabile?

Deșeurile biodegradabile se vor precolecta de utilizatori separat, și se va composta în grădină. Pentru aceste deșeuri operatorul nu va asigura recipiente separate pentru precolectare.

URBAN

Pentru colectarea deșeurilor vegetale se pot achiziționa saci speciali de la operator (sac preplătit) care se vor colecta din poartă în poartă, sau clienții o pot aduce în centrele de colectare amenajate de către primării, unde o pot preda gratuit.

RURAL

Deșeurile vegetale trebuie compostate individual, în propria gospodarie.

Compostul, ca rezultat final al procesului de compostare, este un material igienic, similar cu humusul din pădure, care poate fi folosit ca şi îngrăşământ natural, evitând astfel necesitatea utilizării îngrăşămintelor chimice.
Tocați resturile biodegradabile din bucatarie și le puneți în spațiul de compostare. Pentru a asigura o compostare rapidă și a elimina mirosurile puneți un strat de crengi tocate, frunze uscate sau iarbă cosită în amestec cu resturile alimentare, astfel aerul va circula cu o mai mare uşurință. Amestecați resturile biodegradabile așezate din când în când (o dată sau de două ori pe săptămână). Este de asemenea necesar să adăugați apă în amestec atunci când observați că acesta este uscat. Compostul finit poate fi obținut după aproximativ 5 luni.

În cazul colectării adecvate, acestea încap în pubela de 40 l

Un volum cât mai redus a pubelelor pentru fracția reziduală determină utilizatorii să sorteze deșeurile înainte de colectare. Deșeurile nesortate, colectate în amestec, ajung la depozitare, precum s-a întâmplat și până acum, încărcând factura populației cu cheltuielile aferente (tarif depozitare, contribuție economie circulară, amendă AFM pentru neatingerea țintelor UAT-urilor plătibil din bugetul local, adică impozite, posibilul infringement plătibil de România către UE).

În cazul în care numărul de saci (albastru pentru hârtie/carton, galben pentru plastic/metal) furnizați de către operator nu este suficient, puteți solicita saci suplimentari, care vor fi oferiți gratuit. Pentru colectarea biodeșeurilor vă recomandăm reutilizarea sacilor compostabili achizitionaţi din comerţ cu ocazia cumpăraturilor, dacă nu aveţi disponibili astfel de saci, ei se pot achizitiona contra cost de la AVE BIHOR.

Fiindcă ne obliga legea.

Știm că un sistem de colectare în cinci fracții poate suna complicat, însă contăm pe tine să ne fii partener în acest efort care nu este degeaba: menținem județul curat și factura de salubritate cât mai mică.

Deseurile reciclabile (hîrtie/carton, plastic/metal, sticlă) ajung în stațiile de sortare. Hala de sortare are scopul de sortare mecanică şi manuală a deşeurilor precolectate, după care fracţiile sortate sunt balotate şi stocate în vederea valorificării acestora

Din deșeurile biodegrdadabile se obtine compost.

Deșeurile reziduale nu pot fi valorificate

Se semnează Contract tip persoana fizica (Proprietarul/Administratorul conform date Carte de identitate) - tarif conform contractelor avizate ADI.

Persoanele fizice plecate la munca in strainatate au posibilitatea semnării contractului în format electronic prin email:

Adresa de email: [email protected]
(În acest caz, este necesar să se trimită, scanate, documentele necesare întocmirii contractului în format electronic)

Contractele pot fi suspendate.
Suspendarea contractului se face pe baza unei declarații pe propria răspundere.

Toate persoanele juridice au obligația de a încheia contract cu AVE BIHOR. Se semnează Contract tip persoana juridica, tarif conform contractelor avizate ADI - în funcție de volumul de deșeu nepericulos generat persoana juridică va opta pentru închiriere/cumpărare recipiente.

Exista posibilitatea de a inchiria containere de la AVE BIHOR. Împreuna cu contractele trimitem și prețurile aferente inchirierii.

Alte posibilități : achiziția containerelor de la Ave Bihor, cipate achiziția containerelor din comerț, ulterior ciparea lor de către AVE BIHOR. în ambele cazuri nu se va percepe chirie pe recipiente.

Conform legii toți utilizatorii sunt obligați să încheie contract de salubrizare.

Pe principiul ZERO WASTE , AVE BIHOR poate facilita avantajarea unor activități de reparații cum ar fi reparații de ceasornicarie, pantofar, croitorie ( pfa), depanator radio-tv datorită faptului ca aceste activități prin natura lor prelungesc durata de viata a unor obiecte de consum astfel în societate putem promova sustenabilitatea acestor principii, implicit vor putea scădea în timp cantitatile de deșeuri generate.

Contract tip persoana juridica (adică utilizatorul spatiului)- tarif conform contractelor avizate ADI.